Gaverse scholen krijgen 600 usb-sticks met het e-Book verhaal.

GavereEen delegatie leerlingen van alle Gaverse scholen mocht gisteren in het gemeentehuis een heleboel usb-sticks in ontvangst nemen om uit te delen in de school.
Het waren onderwijsschepen Peter Declercq en burgemeester Hugo Leroy die de geheugensticks mochten overhandigen. “Het flankerend onderwijs van de gemeente, de netoverschrijdende koepel van gemeentelijk en vrij katholiek onderwijs, heeft het voorbije schooljaar de thema’s ‘leesplezier en leesmotivatie’ en ‘media’ versmolten tot één geheel”, legt directrice Myriam Neirynck van de GBS De Vierklaver uit.

Apotheose
“Vandaag vindt hier de apotheose plaats. Aan elke kleuterklas van de derde graad zal een usb-stick overhandigd worden met daarop enerzijds prentenboeken en anderzijds Franse verhalen die door de leerkracht en door de leerlingen naar hartenlust kunnen verweven worden in de dagelijkse klaspraktijk. Voor elk kind van het eerste tot en met het vierde leerjaar is een persoonlijke stick voorzien waarop ‘De Kriooltjes en de toverharp’ van auteur Xavier Mares gebrand staan.” Mares, die gisteren ook aanwezig was bij de overhandiging, stelt het verhaal gratis ter beschikking van de leerlingen. Ook in de bib zal nu zo’n usb-stick voorradig zijn. (TVR)

Foto Ronny De Coster Het Laatste Nieuws