Pers

Hier treft u info over  de auteur  en links naar hoge resolutie afbeeldingen

• Hires foto’s  Xavier  Mares

• Foto Kasteel en omgeving

• Tekeningen en schetsen Kriooltjes

• Kriooltjes wandelkaart

Contact en info 0032 9 282 84 38
Mail

Xavier Mares geboren in België te Oostende op 9 januari 1963
Woont en werkt sinds 1991 in het pitoreske Sint-Martens-Leerne
Hij is de geestelijke vader van de Kriooltjes, elf-achtige figuren die leven om en rond het kasteel van Ooidonk.

Auteur/ illustrator/ graficus en marketeer.
Naast zijn functie als zaakvoerder van zijn eigen reclamebureau Mares.be is Xavier Mares gebeten door de vele legendes en mythes die rond het prachtige kasteel van Ooidonk hangen.
Het Kasteel van Ooidonk spreekt velen tot de verbeelding. De familie t’Kint de Roodenbeke bezit deze parel van de Leie in renaissancestijl sinds 1864

Xavier Mares geestelijke vader van de Kriooltjes

Xavier Mares brengt de vele legendes die de rijke geschiedenis van het kasteel kent op een duidelijk verstaanbare wijze. De verhalen zijn zo herkenbaar voor kleuters, tieners maar ook voor volwassenen.
Bijvoorbeeld in het korte voor-leesverhaal “de Kriooltjes en de toverharp” zitten zoveel elementen dat het aanvoelt als een  eeuwenoud sprookje… maar toch hedendaags is.  Het verhaal is zo visueel geschreven dat het lijkt alsof je er zelf bij betrokken bent.

De verhalen, de boeken…
In 2005 hoort Xavier Mares, tijdens een zomerse avondwandeling, in het Blauwe Torentje aan de ooidonkdreef iemand zachtjes neuriën. Toen ontdekte hij dat het Kriooltjes waren. Hij kreeg van hen de ongelofelijke gave te communiceren met de eeuwenoude legendes uit het land van Ooidonk…

In 2007 verschijnt het eerste jeugdboek “De Kriooltjes en het verschrikkelijke Leiemonster” samen met Bieke Brunin. Een spannend verhaal voor tieners. Quinten en Marius gaan terug in de tijd van hun dorp… op zoek naar de waarheid uit het verleden.

In 2012 verschijnt het eerste Belgische verhaal ooit voor de iPad, Xavier Mares schreef toen een leuk kortverhaal met een groot sprookjesgehalte. De Kriooltjes en de Toverharp. Dit verhaal is ideaal als voorleesverhaal of om zelf te lezen als eerste echt leesboek.

2014,  verschijnt het jeugdboek “De Kriooltjes en de verdwenen gezichten”. Quinten gaat terug in het verleden op zoek naar “de verdwenen gezichten”. Zonder de hulp van zijn 6 vrienden zal het waarschijnlijk niet lukken.
Een meegaand verhaal voor tieners tot … jaar. Het boek is zo filmisch geschreven dat je alles (individueel of met de klas) zelf kunt gaan beleven en onderzoeken in het land van Ooidonk, de ongerepte natuur om en rond het kasteel van Ooidonk – Leerne Deinze.

Xavier Mares kreeg ook inspiratie door de vele verhalen die hij kreeg uit eerste hand van Graaf Juan t’Kint de Roodenbeke, voormalige graaf van het  Kasteel van Ooidonk. ( °1 april 1934 † 12 september 2013) Omdat Graaf Juan t’Kint de Roodenbeke heel veel belang hechtte aan het behoud van het kasteel maar ook aan de geschiedenis en de legendes die daar mee gepaard gaan vond hij het belangrijk en goed dat  Xavier Mares deze neerschreef in leuke en begrijpelijke jeugdverhalen.