Schrijf samen met de auteur mee aan het nieuwste Kriooltjesverhaal

(dit event is voorbij)
Gezocht: creatieve kindergeesten voor een “Kriooltjes Thinktank”
Op 19 en 20 augustus 2017 – Schotse Dagen  Kasteel van Ooidonk – Leerne

 

Xavier_boek2014-webXavier Mares, geestelijke vader van de Kriooltjes, is volop bezig aan zijn 4de Kriooltjesverhaal.  Na Het Verschrikkelijke Leiemonster, De Toverharp en De verdwenen gezichten, werd het tijd om weer een onvergetelijk avontuur te beleven met de Kriooltjes en hun vrienden uit Leerne.

 

Kinderen zullen het nieuwe verhaal helpen bepalen…
“Op een geheimzinnige wijze slaagt een Kriooltje er in om vanuit het Land van Ooidonk tot in het Leerne van nu  te reizen. Hij is hier met een heel speciale opdracht maar, helemaal alleen kan het Kriooltje deze niet oplossen. Daarom zoekt hij Quinten en zijn vrienden, uit de vorige verhalen, weer op om hem te helpen.”

Hoe het verder gaat bepaal jij !
Tijdens de Schotste Dagen wil Xavier Mares een experiment voeren om samen met een groep kinderen deze queeste tot een goed einde te brengen.
Hoe het verhaal zal aflopen weten we nog niet, dat hangt af van de spirit van de thinktank die Xavier Mares wil opzetten. De auteur zal na elke sessie verder schrijven en tekenen aan het verhaal.
In de drukte van de Schotse Dagen zal er dus een nieuw spannend jeugdboek geschreven worden. Dit is vrij uniek… ook wetende dat de Kriooltjesverhalen zich altijd afspelen in het Land van Ooidonk, in de schaduw van het prachtige kasteel Ooionk.

Deze sessies gaan door op zaterdag 19  en zondag 20 augustus tijdens de Schotse Dagen, afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen er kleine groepjes gevormd worden. Op zondagnamiddag neemt Xavier Mares iedereen die wil mee op een boeiende Kriooltjes-vertelwandeling.
 • GRATIS INSCHRIJVEN

Eén ding wou de auteur al verklappen, de werktitel van het boek is “De Rode Parel”. Of deze titel ook daadwerkelijk zal gebruikt worden, hangt af van de kinderen die deelnemen.

PRAKTISCH:

Deelname thinktank (gratis)
leeftijd: 6 tot 16 jaar (of wie zich aangetrokken voelt)
Plaats: Kasteel Ooidonk, Ooidonkdreef 9, B-M-Leerne (Belgie)
Wanneer: 19 en 20 augustus, tijdens de Schotse Dagen
Inschrijven voor zaterdag en/of zondag
Elke deelnemer krijgt een unieke verrassing van de schrijver.
 • GRATIS INSCHRIJVEN

Deelname Kriooltjes wandeling (gratis)
leeftijd:
0 tot 99 jaar (voor jong en oud)
Plaats: Kasteel Ooidonk, Ooidonkdreef 9, B-M-Leerne (Belgie)
om en rond het kasteel en de bossen van het Land van Ooidonk
Wanneer: zondag 20 augustus, tijden de Schotse Dagen
Wat: leuke wandeling met vele vertel- en leesmomenten
Elke deelnemer krijgt een unieke verrassing van de schrijver.
 • GRATIS INSCHRIJVEN